El Centre

Quan diagnostiquen trastorn de l’espectre autista al teu fill o filla et canvia la vida i, d’entrada, no saps a qui recórrer ni què has de fer. És al llarg dels anys que vas descobrint que pots fer coses que ajudin al teu fill i que té uns drets que has de poder exercir com a pare/mare. Pateixes el dol de la pèrdua de la idea que tenies del teu fill i a més et fan anar amunt i avall per cercar allò que ell necessita (neuropediatre, atenció precoç i estimulació, logopeda, psicòleg, proves mèdiques, papers que has d’omplir per certificar la seva discapacitat, la demanda d’ajuts per fill a càrrec o dependència...). Si des del principi tot això se’ns pogués explicar de cop, i a través de gent que ja ho ha viscut, seria molt més fàcil d'assumir...

Des del març de 2013 les famílies amb un diagnòstic de TEA al seu fill o filla a la Catalunya Central tenen un Centre on trobar aquests recursos. És una idea totalment innovadora. Aquestes famílies hi poden trobar biblioteca específica, banc de joguines per a la teràpia domiciliària, grups de pares amb qui trobar-se, consultoria psicològica, llistat de professionals, papers per sol·licitar els ajuts a què es tenen dret, un esplai on els infants seran atesos per voluntaris formats en TEA, tallers de formació per a pares i professionals, taller d’art, manualitats i psicomotricitat fina... I tot això de forma gratuïta.

El projecte neix de la necessitat de les famílies de nens amb TEA, de l’experiència acumulada de famílies, de la il·lusió de psicòlogues amb experiència, de l’expertesa d’un enginyer informàtic que posa la tecnologia a l’abast del CR TEA, de la col·laboració de socis que creuen en aquesta causa, de la generositat de particulars i administracions que cedeixen local o fan donacions i de la força dels voluntaris que quan els necessitem són allà.