Qui som?

Som una entitat sense ànim de lucre dedicada a promoure el benestar i la qualitat de vida de les persones amb trastorn de l'espectre autista (TEA) i les seves famílies. La nostra entitat està formada per famílies amb membres que tenen TEA, professionals (psicòlegs, mestres, pedagogs...) i voluntaris i voluntàries que tenen formació específica en autisme. 

El nostre centre és un Centre de Recursos, és a dir, les famílies que reben el diagnòstic de TEA al seu fill (i també docents, psicòlegs, pedagogs...) es poden dirigir per trobar: 

  • Els papers que necessiten per demanar ajudes a Benestar Social, Seguretat social, Generalitat...  com  Targeta  de  discapacitat,  Grau  de  discapacitat,  Fill  a Càrrec, Dependència ... i els expliquem on i com realitzar els tràmits. Fins i tot se'ls ofereix la possibilitat d'omplir-los allà mateix amb una persona que els ajudi i que els indiqui on l'han de dur i quins horaris fan. 
  • Explicació  del  protocol  de  proves  mèdiques  a  què  se  sol  sotmetre  el  nen/a.  Això ajuda a tranquil·litzar els pares, que moltes vegades no saben què fan els metges amb els seus fills. Mútua  Manresana vol ajudar per tal que els tràmits s'agilitzin i que es puguin fer a Manresa, sense haver de desplaçar-se a Barcelona per a qualsevol cosa. 
  • Grups de pares que es reuneixen per parlar, explicar-se com els va... 
  • Biblioteca amb bibliografia específica sobre autisme oberta a tothom qui vulgui consultar-la. 
  • Plafons i altres tipus de recursos personalitzats per al nen/a (amb  les  seves fotografies, etc) tal com el demani el seu terapeuta en cas de fer teràpia domiciliària.
  • Banc de joguines especialment vàlides per a la teràpia a casa. Quan uns pares necessiten una joguina de les que tenim al centre, la ve a cercar i a canvi ha de deixar-ne una altra que estigui en bones condicions. Així es va renovant el nostre banc de joguines. Ja en tenim unes quantes que han estat donades per pares i que són joguines en perfecte estat. 
  • Un ESPLAI els dissabtes al matí per tal que els pares puguin fer compres i encàrrecs amb tranquill·litat mentre els infants són atesos per voluntaris (joves de la Salle Manresa que ofereixen tallers de manualitats  i  jocs, en un projecte anomenat "Aprenentatge i servei", una logopeda que vindrà de forma voluntària, una massatgista, quatre psicòlogues...). 

El nostre centre també aten professionals de la psicologia, logopèdia... que vulguin proposar  teràpies que ells realitzen, perquè siguin un recurs més a disposició dels pares. Evidentment nosaltres recomanem els professionals i les teràpies que ens han anat bé, però no descartem cap recurs per a poder posar-lo  a  disposició  de  les famílies.  

Finalment també atendrem mestres i professors que tinguin nens amb TEA a la classe i que necessitin material adaptat (estarem en contacte amb els EAP de la zona), i si algun  professor  o  mestre  ha  elaborat  algun  material  que  vulgui  compartir  també s'admet al centre (és un recurs més).